PYTANIACele mai frecvente întrebări: 

Mai jos am pregătit o listă cu cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate împreună cu răspunsurile.

1. Cui îi este adresată oferta de muncă ca și îngrijitor/îngrijitoare de persoane în vârstă?

Oferta de muncă ca și Îngrijitor/Îngrijitoare de persoane în vârstă este adresată atât femeilor cât și bărbaților (indiferent de vârstă), care au experiență în domeniul îngrijirii. Prin experiență se înțelege îngrijirea unei persoane bolnave (un membru de familie sau în particular). Important este ca persoana care aplică pe poziția de Îngrijitor să aibă experiență în îngrijirea persoanelor afectate de boli tipice pentru bătrâni, cum ar fi Alzheimer, incontinență, probleme de mobilitate, hipertensiune etc.

2. Nu am experiență în îngrijire de persoane, oare pot să devin Îngrijitor/Îngrijitoare?

Experiența în îngrijire este este o condiție pe care fiecare persoană care aplică pe postul de Îngrijitor/Îngrijitoare ar trebui să o îndeplinească. Pacienții care au nevoie de a fi îngrijiți sunt persoane în vârstă și bolnave, care necesită îngrijitori cu cunoștințe și experiență. Experiența înseamnă de asemenea cunoștințe, siguranță, bună dispoziție în muncă a Îngrijitorului/Îngrijitoarei.

3. În ce constă interviul de recrutare?

Interviul de recrutare de persoane pe post de Îngrijitor/Îngrijitoare de persoane în vârstă are loc la:

Sediul firmei noastre – personal:

            Polonia, Bytom, str. Dworcowa 25, et. II

Punctele noastre de recrutare:

             Varșovia,  str. Nowogrodzka 31
Birou 202  – intrare de pe strada Parkingowa

             Cracovia, Rynek Kleparski 12

La telefon sau prin intermediul formularului online.

 

INTERVIU DE RECRUTARE PAS CU PAS:

 

    1

CONTACTEAZĂ-TE CU A&J PARTNERS

Cu A&J PARTNERS te poți contacta cum ți-e mai convenabil:

        – Aplică online ( link )

        – Sună la A&J Partners nr. tel. 0048 32 395 88 83

 

 

 2    

INTERVIUL DE RECRUTARE – PERSONAL SAU LA TELEFON

        În timpul convorbirii vei afla condițiile de colaborare cu A&J Partners. Te vom informa ce criterii trebuie să îndeplinești ca să devii Îngrijitor/Îngrijitoare de persoane în vârstă în Germania. 

        Întrebările de care te poți aștepta:

        Numele și prenumele
        Adresa de e-mail
        Numărul de telefon (2 numere)
        Data de naștere
        Adresa de ședere
        Permis de conducere
        Educație
        Data declarată pentru începeriea muncii
        Experiență în îngrijire – cu ce afecțiuni/boli ale persoanei îngrijite ați avut de a face

Pentru interviu ia cu tine toate atestatele și documentele de referință privitoare la experiența ta în îngrijire.

După interviu ți se va face o poză de care este nevoie pentru formularul de recrutare german.
    

3

TEST DE LIMBA GERMANĂ

        După interviu de recrutare vor fi verificate cunoștințele dumneavoastră de limba germană. Dacă veniți la noi personal, convorbirea în limba germană va avea loc la birou. Dacă convorbirea a avut loc prin telefon, verificarea rezultalelor vor avea loc în 2-3 zile de la data convorbirii.

        Dacă nu cunoașteți limba germană aveți posibilitatea de a face un curs gratuit de limbă, la Bytom, în Polonia.

 

4

 PROPUNEREA DE ANGAJARE

 

5

PLECAREA

4. Munca cu A&J Partners este legală?

DESIGUR, munca oferită de către A&J Partners Opiekunki este complet legală. Firma noastră este pe piața agențiilor de ocupare a forței de muncă de peste 13 ani. În oferta noastră veți găsi doar angajare legală, noi plătim toate taxele și conțibuțiile de asigurări sociale obligatorii în Polonia. Fiecare îngrijitoare va obține documentul A1 care permite angajarea legală în Germania precum și cardul european de asigurări sociale de sănătate.

5. În ce exact constă munca ca și Îngrijitor/Îngrijitoare?

Îngrijitoarea are grijă de persoane în vârstă sau bolnave care din cauza stării sale de sănătate au nevoie de a fi îngrijite, nefiind în stare singure să aibă grijă de propria persoană. Ajutorul constă în gospodărirea casei, pregătirea meselor (gătitul), cumpărăturile, ținere cont de administrarea medicamentelor la ore exacte, sprijinul în activități zilnice, petrecerea timpului împreună. Înainte de plecare fiecare Îngrijitoare este informată de starea de sănătate a persoanei care se va alfa în îngrijire, precum și de locul prestării serviciilor și de sarcinile îngrijitoarei.

6. Cât de bine trebuie să știu limba germană?

Majoritatea ofertelor noastre presupun cunoștințe de limba germană la un nivel începător. Mai sunt și oferte în care nu se cere cunoașterea limbii germane. Special pentru cei care vor să lucreze ca și Îngrijitor/Îngrijitoare dar se tem de bariera lingvistică, am pregătit cursuri gratuite de pregătire în limba germană.

7. Trebuie să plătesc pentru curs?

Cursul propus de către A&J Partners Opiekunki este gratuit – este finanțat complet de către A&J Partners pentru cei care vor colabora cu noi ca și îngrijitor/oare timp de cel puțin 6 luni. Asta este investiția noastră în oameni – într-un personal calificat în îngrijire.

8. Oare va trebui să plătesc cursul în formă de prestare de servicii?

Cursul organizat de către A&J Partners Opiekunki nu trebuie plătit sub nicio formă. Îngrijitoarea care pleacă la muncă după încheierea cursului primește 100% din salariu. Cursul resprezintă o investiție a firmei noastre în personalul calificat de îngrijire. A&J Partners Opiekunki depune un mare efort ca cursanții să obțină în cel mai scurt timp după încheierea cursului muncă legală ca și Îngrijitor/Îngrijitoare. Obligația de colaborare timp de 6 luni cu firma noastră ne asigură față de persoanele incorecte care vor să-și ridice capacitățile profesionale și nu au de gând să colaboreze cu Agenția noastră.

9. Cât de mult trebuie să aștept pentru a obține oferta de colaborare?

Dacă știți limba germană la un nivel foarte bun, timpul de așteptare pentru obținerea muncii este de 1-2 zile lucrătoare. Durata așteptării poate să fie mai mare fiindcă depinde de mai mulți factori:

Cunoștinele de limba germană

-Experiența în îngrijire

Așteptările față de comandă (de ex. sexul persoanei avută în îngrijire, regiunea în care să fie prestate serviciile etc.)

Ofertele de colaborare le prezăntăm, de obicei, nu mai târziu de 14 zile.

10. Ce costuri legate de călătorie trebuie să suport?

A&J Partners organizează plecări în mod complex și gratuit. Noi ne ocupăm de toate formalitățile contractuale, garantăm drumul dus-întors gratuit, șederea gratuită în casa persoanei aflată în îngrijire, și de asigurarea de sănătate pe teritoriul Germaniei. Nu luăm nicio taxă pentru găsirea muncii!

11. Cât pot să câștig ca și îngrijitoare/îngrijitor?

Câștigurile îngrijitorilor depind în mare parte de cunoașterea limbii germane, de experiență în îngrijire și de calificări. Salariul propus este oferit în timpul interviului după testul de limba germană.

12. Va trebui să plătesc pentru cazare? Unde voi sta?

Toată plecarea cu firma A&J Partners este gratuită. Îngrijitoarea locuiește în casa persoanei pe care o îngrijește și nu suportă nicio cheltuială legată de prestarea serviciului.

13. Oare singură trebuie să-mi asigur mesele?

În schimbul prestării serviciilor, îngrijitorii au asigurate toate mesele, pentru care NU plătesc.

14. Aș dori să consum produse lactate, dar în frigider sunt numai mezeluri, oare Clientul are obligația să le cumpere?

Conform regulilor admise, îngrijitoarei i se garantează mâncare într-o cantitate să îi fie îndeajuns. Faptul privitor la preferințe alimentare trebuie consultat cu Clientul pe cont propriu. Clientul nu are obligația de a garanta alimente diferite de cele obișnuite.

15. Cât durează șederile?

Termene de plecare pentru Îngrijitori sunt flexibile. Puteți lucra într-un astfel de sistem: de exemplu 2 luni în Germania, 1 lună acasă, sau 3 luni în Germania și 2 sau 1 lună acasă etc.

16. Plata se face în euro sau în zloți?

Plățile sunt calculate și efectuate în zloți.

17. Trebuie să deschid un cont bancar în euro?

Nu trebuie să deschideți un cont în euro. Însă având în vedere faptul că costurile transformării valutelor de către bancă sunt destul de mari, se recomandă deschiderea contului bancar în EURO pentru a evita suportarea costurilor suplimentare bancare de către Prestator.

18. Pot să mă consult cu un angajat de la A&J Partners duminica sau în afara orelor de serviciu?

DA. În orice moment al zilei și al nopții, pentru situații de urgență la telefon pentru apeluri de urgență așteaptă un angajat al A&J Partners. Numărul de telefon pentru apeluri de urgență va fi transmis împreună cu domunetele de angajare.

19. Am 60 de ani. Oare mai am șanse să lucrez ca și îngrijitor/îngrijitoare?

SIGUR CĂ DA – vârsta nu contează dacă starea dvs. de sănătate vă permite să vă angajați în calitate de îngrijitor. Va învităm la BIROUL NOSTRU.

 

20. Perioada de angajare ca și îngrijitoare la A&J Partners se ia în considerare la pensie?

DA. Perioada de angajare la Firma Noastră să ia în considerare la pensie. Conform legii din venitul primit A&J Partners deduce contribuții către Fondul de asigurări sociale și taxe către Administrația fiscală.

21. Pot beneficia de servicii medicale?

O dată cu semnarea contractului cu Firma Noastră veți primi cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) care dă accesul la îngrijire medicală GRATUITĂ 24 de ore pe teritoriul Germaniei.

Dacă nu ai găsit răspunsurile la problemele care te interesează, NICO PROBLEMĂ! Cu plăcere vom răspunde la întrebările tale. Te invităm de luni până vineri între orele 8:00 do 16:00 la sediul nostru. Întrebările le puteți adresa nouă și la telefon 0048 32 395 88 83.
CU PLĂCERE ÎȚI VOM RĂSPUNDE LA ÎNTREBĂRILE TALE